De afdekking 
 voor uw zwembad

Zwembadafdekking zijn er in verschillende uitvoeringen, van een
oprolmechanisme geheel geïntregeerd in het zwembad of zichtbaar
op de rand van het zwembad, maar ook handmatige oprolsystemen.
Elke soort afdekking heeft eigen specifieke eigenschappen met betrekking tot: Veiligheid, isolatie en vuil tegen houden. Hieronder
staan een paar afdekkingen die Wellnessconstructions levert.

 

 

Lamellenafdekking

Een lamellenafdekking is zowel optisch als praktisch de beste manier om een zwembad af te dekken. Het is een veilige manier van afdekken, zeker met kleine kinderen of huisdieren. En de afdekking heeft een goede isolatiewaarden, en is in verschillende kleuren te verkrijgen. En als U kiest voor een afdekking die het zwembad ook nog opwarmt is er ook een solar lamellenafdekking te verkrijgen, PVC en Polycarbonaat. Vraag naar de mogelijkheden.

De afdekking bestaat uit diverse lamellen die aan elkaar geschakeld zijn. Het open en dicht maken, van het zwembad, gaat geheel automatisch en komt geen spierkracht bij kijken. Bij de lamellenafdekking wordt een sleutelschakelaar geleverd die op afstand gemonteerd kan worden. Om de afdekking te bedienen kan er zelfs en een afstand bediening bij geleverd worden. Ook is de afdekking leverbaar in verschillende uitvoeringen. Voor meer informatie hierover kunt U contact met ons opnemen.

 

 

Veiligheidsafdekking

Een Veiligheidsafdekking, of een stavenafdekking, is zowel een winter als een zomer afdekking. De aluminium staven, die om de +/-80 cm in de afdekking verwerkt zitten liggen, in tegenstelling tot alle andere afdekkingen, niet op het water maar bevinden zich op de rand van het zwembad. De afdekking wordt 40 cm groter geleverd dan het zwembad is, dus de afdekking ligt 20 cm aan elke kant op de rand van het zwembad. De afdekking wordt aan 1 kant, d.m.v. een zwengel met de hand of machinaal, opgerold. De afdekking heeft een veiligheidskeurmerk en kan een val van een kind waarborgen.

 

Doordat de afdekking op de rand ligt ontstaat er een hoeveelheid stilstaande lucht tussen het water en de afdekking, deze stilstaande lucht heeft een goede isolerende werking. Omdat de afdekking op de rand ligt blijven bladeren buiten het zwembad.

 

 

Noppenfolie, Schuimafdekking

De noppenfolies zijn verkrijgbaar in verschillende kwaliteiten, afgeboord of niet.

Wellnessconstructions levert een noppenfolie die een goede prijs kwaliteit verhouding heeft. De noppenfolie wordt, voor een langere levensduur, rondom afgeboord geleverd. Voor het recht oprollen wordt er gebruik gemaakt van een gaas i.p.v. banden. Zo krijgt u geen kreuken in de afdekking.

 

U kunt kiezen tussen een geheel blauwe afdekking en een Solar uitvoering die zwart is van onder. De laatste heeft als eigenschap dat er warmte in het zwembad gebracht wordt maar geen zonlicht in het water, en dus geen algengroei. Het open en dicht maken van het zwembad geschiedt door middel van een hanmatig oprolmechanisme dat op de rand van het zwembad staat.

 

De schuimafdekking heeft dezelfde eigenschappen als de noppenfolie. Alleen is deze niet te verkrijgen in een solar uitvoering. De schuimafdekking is een 8 mm dikke schuimlaag die te verkrijgen is in de kleur Blauw en grijs.

 

 

Winterafdekking

Een winterafdekking is een bescherming voor het zwembad tijdens de winter- maanden als het zwembad langere tijd niet gebruikt wordt. Door deze afdekking komt geen zonlicht in het water, dus is er ook geen algengroei in het water.

Als U de afdekking na de winter weer weg haalt is het water nog gewoon helder.
Een keer goed zuigen en terugspoelen, chloorshock en het bad is weer helemaal gebruiksklaar. De winterafdekking wordt met elastieken strak over het zwembad gespannen. In het midden loopt een gaas om het regenwater af te voeren.


Heeft u meer vragen over de verschillende afdekkingen, of wilt u weten welke afdekking het beste is voor uw zwembad, neem dan contact met ons op.

 

De mooiste randafwerkingen 
 voor uw zwembad

Als je tijdens de bouw aan bent gekomen met het leggen van de randsteen, dat ziet u hoe belangrijk het is om een goede, mooie en degelijke rand te leggen.

 

Het is immers “DE” randafwerking van uw zwembad. Er zijn verschillende soorten randstenen te verkrijgen. Van natuursteen tot betonnen randstenen, randstenen met en zonder neus. De mogelijkheden zijn eindeloos. Wij maken in de regel altijd gebruik van een Natuurstenen randafwerking met neus.

 

Natuursteen is in verhouding niet duurder dan betonnen stenen, en zijn kwalitatief veel beter dan beton.  Heeft U vragen over de keuze van randstenen, kunt u altijd  contact met ons opnemen. Wij helpen U graag verder.

Verwarmingssystemen 
 voor uw zwembad

Wanner het gaat om het verwarmen van uw zwembad is voor ieder wat wils. U kunt het zwembad met zonnecollectoren opwarmen of met een warmte pomp. U kunt ook een verwarmingsketel met warmte wisselaar tussen uw installatie monteren. Of U kiest ervoor om een gecombineerde verwarming/ afdekking te gebruiken.

 

Zonnecollectoren

Het zwembadwater wordt door zwarte slangen, die in de zon liggen opgewarmd.
Dit kan op een dak van de garage of het woonhuis. Door de zon worden de zwarte slangen heet en de warmte wordt overdragen aan het zwembadwater.  Om het water door de slangen te laten stromen wordt er gebruik gemaakt van een gecombineerde filter/ solar besturing. Deze schakeld bij mooi weer volautomatisch in  om het water door de collectoren heen te sturen. Wordt het kouder of de zon gaat even weg sluit hij deze klep automatisch. Op een mooie dag kan het zwembad zo tot 2 graden warmer worden.

 

Warmtepomp:

Een warmte pomp is als het ware een omgekeerde koelkast waar het zwembadwater door heen stroomt. U kunt met een druk op de knop de temperatuur instellen van het zwembadwater. Zo heeft het zwembadwater altijd een constante temperatuur.

Warmte pompen zijn er ook in verschillende maten en uitvoeringen te verkrijgen.

 

Warmtewisselaar:

Een warmtewisselaar is een systeem dat tussen de leidingen van het zwembad gebouwd wordt. Door de warmtewisselaar lopen twee kanalen. Door een kanaal loopt het zwembadwater en door de andere loopt water dat warm wordt gemaakt door een verwarmingsketel, en dat water geeft de warmte af aan het zwembadwater. Door deze manier kunt U het zwembad ter alle tijden op temepratuur houden.

 

Solarafdekking

Een solarafdekking beschermt het zwembad tegen vuil en algengroei. Maar isoleerd ook het zwembadwater tegen warmteverlies en gelijktijdig het warmt deze afdekking het water met een paar graden op. Wanneer u een warmtepomp of -wisselaar gebruikt in combinatie met een solarafdekking kunt u de warmtepomp op een lagere temperatuur instellen en dan doet de solarafdekking de rest. Dat is ook nog eens beter voor het milieu en de portemonee.

 

Solarafdekkingen zijn er in verschillende prijsklassen. U kunt gaan voor de goedekopere noppenfolie maar we kunnen ook solarafdekkingen in de vorm van een lamellendek leveren.

 

Heeft u vragen over de meest geschikte manier van verwarmen van uw zwembad? Neem dan even contact met ons op.

Verlichtingssystemen 
 voor uw zwembad

Stel u eens voor.. een warme zomer avond. Het is zo warm dat u nog een keer lekker wilt afkoelen in het zwembad wilt afkoelen. Dan is er niets zo mooi om in een verlicht zwembad te ontspannen. Ook maakt een verlicht zwembad uw tuin nog gezelliger op die warme zomeravonden.

 

U kunt kiezen voor halogeen verlichting in uw zwembad. Of nog energievriendelijker een LED verlichtingssysteem. LED verlichting kan van kleur veranderen. Alle kleuren van de regenboog zijn mogelijk.

 

Heeft u nog vragen over onderwater verlichting, neem dan contact met ons op.

 

 

Wellness Constructions

Luisenring 45, D-52538 Gangelt M-NL +31 (0)6 553 032 43 M-DE +49 (0) 17 466 433 25 info@wellnessconstructions.com